Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-pt 7-15, sob. 7-15). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER BISZKOPT 400 G 5900437086217

EAN: 5900437086217
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Biszkopt 400 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Biszkopt 400 g 5900437086217

6,99
Cena za kg: 17,48
400 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g
DR. OETKER SERNIK NA ZIMNO 195 G
6,99 zł Cena za kg: 34950,00
Dr. Oetker Mini babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250 g
DR. OETKER MINI BABECZKI SMAK WANILIOWY Z KROPELKAMI CZEKOLADY 250 G
10,59 zł Cena za szt: 0,44
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
DR. OETKER SERNIK KRÓLEWSKI Z CZEKOLADĄ 520 G
8,38 zł Cena za kg: 16,12
Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
DR. OETKER BABECZKI CZEKOLADOWE ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZY 335 G
7,49 zł Cena za kg: 22,03
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g
DR. OETKER BABECZKI KOPCE KRETA ORYGINALNE Z CZEKOLADĄ 264 G
7,99 zł Cena za kg: 30,73
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g
DR. OETKER CIASTO I KREM DO KARPATKI 380 G
8,98 zł Cena za kg: 23,63
Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335 g
DR. OETKER BABECZKI JOGURTOWE 335 G
6,48 zł Cena za kg: 19,34
Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300 g
DR. OETKER BABECZKI Z PŁATKAMI CZEKOLADY 300 G
6,49 zł Cena za kg: 21,63
Delecta Krówka mieszanka do domowego wypieku ciasta 530 g
DELECTA KRÓWKA MIESZANKA DO DOMOWEGO WYPIEKU CIASTA 530 G
8,99 zł Cena za kg: 16,96
Dr. Oetker Piernik XXL 654 g
DR. OETKER PIERNIK XXL 654 G
10,99 zł Cena za kg: 16,80

Opis produktu

Biszkopt to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jaja i wodę, zmiksuj, upiecz i puszysty biszkopt gotowy! Teraz wystarczy puścić wodze fantazji i zastosować jeden z przepisów podanych na opakowaniu. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Biszkopt

Dodatki

konserwanty
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
189
Wymagana szerokość na półce
148
Wymagana głębokość na półce
56

Cechy

+ przepisy na ciasta

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
400

Wartości odżywcze

Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 41 g g
(%*)
Energia
1170 kJ
480 kJ
6%
Energia
277 kcal
114 kcal
Tłuszcz
4,8 g
2,0 g
3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
1,6 g
0,7 g
4%
Węglowodany
51,2 g
21,0 g
8%
w tym Cukry
27,2 g
11,2 g
12%
Białko
7,0 g
2,9 g
6%
Sól
0,76 g
0,31 g
5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 41 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Pozostałe informacje

100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Rozmiar opakowania

400

Przepisy

Dodaj: do biszkoptu: - 4 jaja - 3 łyżki wody do nasączenia: - sok z 1 cytryny - 2 łyżki cukru - 0,5 szklanki wody do przełożenia: - Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia) Przepis na Tort biszkoptowy Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie biszkoptu Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Pieczenie Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: - blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min - blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min 3. Przełożenie 10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami. Smacznego! Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis. Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm) Dodaj: 4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru. Sposób przygotowania: 1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką. 2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C. 3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty. 4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem. 5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami. Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm) Dodaj: 4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki. Sposób przygotowania: 1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania. 2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec. 3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta. 4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia. Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
189
Szerokość
148
Głębokość
56

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g

Waga

Waga brutto
409

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Zgodnie z prawem: bez konserwantów

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)
maltodekstryna
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem