Telefon

Infolinia: 48 730 015 194 (pon-sob7:00-15:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER KOPIEC KRETA ORYGINALNY Z CZEKOLADĄ CIASTO 410 G 5900437089003

EAN: 5900437089003
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g (1)
Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g (2)
Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g (1)
Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g 5900437089003

8,99
Cena za kg: 21,93
0.41 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g
DR. OETKER SERNIK NA ZIMNO 195 G
4,98 zł Cena za kg: 24900,00
Dr. Oetker Mini Babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250 g
DR. OETKER MINI BABECZKI SMAK WANILIOWY Z KROPELKAMI CZEKOLADY 250 G
6,98 zł Cena za szt: 0,29
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
DR. OETKER SERNIK KRÓLEWSKI Z CZEKOLADĄ 520 G
8,99 zł Cena za kg: 17,29
Dr. Oetker Mini Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady 245 g
DR. OETKER MINI BABECZKI CZEKOLADOWE Z KROPELKAMI CZEKOLADY 245 G
8,19 zł Cena za szt: 0,34
Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
DR. OETKER BABECZKI CZEKOLADOWE ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZY 335 G
4,99 zł 5,98 zł Cena za kg: 14,68
Dr. Oetker Babeczki czarne 343 g
DR. OETKER BABECZKI CZARNE 343 G
7,99 zł Cena za kg: 23,50
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g
DR. OETKER BABECZKI KOPCE KRETA ORYGINALNE Z CZEKOLADĄ 264 G
6,98 zł Cena za kg: 26,85

Opis produktu

Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto
Wariant
Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
212
Wymagana szerokość na półce
139
Wymagana głębokość na półce
49

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekoladowe

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
410

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g
1 porcja = 81 g
(%*)
Energia
1268 kJ
1027 kJ
12%
Energia
304 kcal
246 kcal
Tłuszcz
20,2 g
16,4 g
23%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
9,8 g
7,9 g
40%
Węglowodany
26,0 g
21,1 g
8%
w tym Cukry
16,5 g
13,4 g
15%
Białko
4,3 g
3,5 g
7%
Sól
0,51 g
0,41 g
7%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Pozostałe informacje

1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%* Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Rozmiar opakowania

410

Rodzaj opakowania

Typ
Karton

Przepisy

Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub inne owoce) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina! Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kopiec Kreta w proszku.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
212
Szerokość
139
Głębokość
49

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Waga

Waga brutto
462

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
14% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromaty
sól

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem