Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-pt 7-15, sob. 7-15). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER CIASTO KOPIEC KRETA Z CZEKOLADĄ 410 G 5900437089003

EAN: 5900437089003
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g (1)
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g (2)
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g (1)
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g 5900437089003

9,99
Cena za kg: 24,37
0.41 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

WM Przecier jabłkowo -  śliwkowy bez dodatku cukru 4x100 g
WM PRZECIER JABŁKOWO - ŚLIWKOWY BEZ DODATKU CUKRU 4X100 G
5,99 zł
WM Przecier owocowy bez dodatku cukru jabłko gruszka 4x100g
WM PRZECIER OWOCOWY BEZ DODATKU CUKRU JABŁKO GRUSZKA 4X100G
4,15 zł
Dr. Oetker Dekoracje cukrowe wesołe oczka 10 g (24 sztuki)
DR. OETKER DEKORACJE CUKROWE WESOŁE OCZKA 10 G (24 SZTUKI)
11,48 zł Cena za kg: 1148,00
Dr. Oetker Dekoracje cukrowe wesołe minki 23 g (15 sztuk)
DR. OETKER DEKORACJE CUKROWE WESOŁE MINKI 23 G (15 SZTUK)
11,48 zł Cena za kg: 499,13
Dan Cake Spód tortowy 200 g
DAN CAKE SPÓD TORTOWY 200 G
5,99 zł Cena za kg: 29,95
Dan Cake Spody tortowe 400 g
DAN CAKE SPODY TORTOWE 400 G
11,49 zł Cena za kg: 28,73
Mont Blanc Creme Dessert Chocolat 570g
MONT BLANC CREME DESSERT CHOCOLAT 570G
11,07 zł

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą

Dodatki

Smaki / Aromaty
Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Soja
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
213
Wymagana szerokość na półce
139
Wymagana głębokość na półce
49

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekolady
na formę Ø 24 cm
polska receptura od 2002 r.

Dodatkowe informacje

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
410

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g
(%**)
Energia
1067 kJ
1120 kJ
13 %
Energia
256 kcal
268 kcal
13 %
Tłuszcz
16 g
16 g
23 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
7,7 g
8,0 g
40 %
Węglowodany
25 g
26 g
10 %
w tym Cukry
18 g
19 g
21 %
Białko
3,4 g
3,6 g
7 %
Sól
0,39 g
0,41 g
7 %
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 105 g

Rozmiar opakowania

410

Przepisy

Kopiec Kreta Ciasto w proszku Classic z czekoladą Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub ok. 360 g innych owoców) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekolady. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina!

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta Kopiec Kreta.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
213
Szerokość
139
Głębokość
49

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji.

Waga

Waga brutto
464

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
skrobia PSZENNA
3,6 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
MLEKO odtłuszczone w proszku
syrop glukozowy
aromaty
sól

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem