Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

48 730 015 194 (pon-sob 7:00-15:00). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER ŻELFIX 3:1 40 G 5900437071305

EAN: 5900437071305
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g (1)
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g (2)
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g (1)
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g 5900437071305

4,80
Cena za kg: 120,00
0.04 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Pisak żelowy złoty 19 g
DR. OETKER PISAK ŻELOWY ZŁOTY 19 G
3,35 zł Cena za kg: 167,50
Dr. Oetker Lukier gotowy niebieski 100 g
DR. OETKER LUKIER GOTOWY NIEBIESKI 100 G
2,87 zł Cena za kg: 28,70
Dr. Oetker Backin Proszek do pieczenia 15 g
DR. OETKER BACKIN PROSZEK DO PIECZENIA 15 G
0,64 zł Cena za kg: 64,00
WM soda oczyszczona 80g
WM SODA OCZYSZCZONA 80G
0,85 zł Cena za kg: 10,63
Dr. Oetker Pisak żelowy srebrny 19 g
DR. OETKER PISAK ŻELOWY SREBRNY 19 G
3,91 zł Cena za kg: 195,50
SM Gostyń Kajmak masa krówkowa gostyńska 510 g
SM GOSTYŃ KAJMAK MASA KRÓWKOWA GOSTYŃSKA 510 G
8,07 zł Cena za kg: 15,82
Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50 g
DR. OETKER ŻELATYNA UNIWERSALNA 50 G
4,18 zł Cena za kg: 83,60
Dr. Oetker Masa śmietanowa malinowa 86 g
DR. OETKER MASA ŚMIETANOWA MALINOWA 86 G
2,92 zł Cena za kg: 32,44
Dr. Oetker Pisaki cukrowe 76 g (4 tubki)
DR. OETKER PISAKI CUKROWE 76 G (4 TUBKI)
6,66 zł Cena za kg: 83,25
WM CUKIER WANILIOWY 16G
WM CUKIER WANILIOWY 16G
0,39 zł Cena za kg: 19,50

Opis produktu

Z Żelfixem 3:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Żelfix
Wariant
3:1

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900437071336

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
163
Wymagana szerokość na półce
115
Wymagana głębokość na półce
7

Cechy

na bazie naturalnej pektyny owocowej
niskosłodzone konfitury w 2 minuty
na 1 kg owoców 0,35 kg cukru
zapobiega pleśnieniu

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
40

Pozostałe informacje

Na 1 kg owoców (lub 0,9 l soku) i 0,35 kg cukru

Rozmiar opakowania

40

Rodzaj opakowania

Typ
Saszetka

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przyrządzania: 1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,9 l soku. 2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając. 3. Dodać 0,35 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. 4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok. 5 min. dnem do góry. Wskazówki: - Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera. - Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 700 g cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników. - Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.

Przepisy

Przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Środek żelujący w proszku do szybkiego przygotowania konfitur niskosłodzonych.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
163
Szerokość
115
Głębokość
7

Waga

Waga brutto
44

Składniki

cukier
substancja żelująca (pektyny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem