Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-pt 7-15, sob. 7-15). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

HENGLEIN CIASTO KRUCHE 350 G 4001163166660

EAN: 4001163166660
Nazwa wariantu
Henglein Ciasto kruche 350 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Henglein Ciasto kruche 350 g 4001163166660

7,30
Cena za kg: 20,86
0.35 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

WM CIASTO FRANCUSKIE BIO 230g
WM CIASTO FRANCUSKIE BIO 230G
5,59 zł Cena za kg: 24,30
WM CIASTO DO PIZZY BEZ GLUTENU 260g
WM CIASTO DO PIZZY BEZ GLUTENU 260G
9,99 zł Cena za kg: 38,42
HENGLEIN CIASTO KRUCHE 350G
HENGLEIN CIASTO KRUCHE 350G
7,30 zł Cena za kg: 20,86
Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g
HENGLEIN ŚWIEŻE CIASTO FRANCUSKIE 230 G
5,79 zł Cena za kg: 25,17
Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g
HENGLEIN SPÓD DO PIZZY PROSTOKĄTNY W STYLU WŁOSKIM 400 G
7,29 zł Cena za kg: 18,23
Proste Historie Zapiekanka z szynką 270 g
PROSTE HISTORIE ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ 270 G
8,96 zł 10,49 zł Cena za kg: 33,19
WM ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ 270g
WM ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ 270G
5,49 zł Cena za kg: 20,33
Ciasto francuskie maślane 230g
CIASTO FRANCUSKIE MAŚLANE 230G
5,59 zł
Ciasto kruche bez glutenu 230g
CIASTO KRUCHE BEZ GLUTENU 230G
9,99 zł
MASTER BREAD BFree Pizza Base (2 szt) 360 g
MASTER BREAD BFREE PIZZA BASE (2 SZT) 360 G
20,99 zł Cena za szt: 10,50

Opis produktu

Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto kruche

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Kraj

Kraj pochodzenia
Niemcy

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
57
Wymagana szerokość na półce
305
Wymagana głębokość na półce
42

Cechy

smak domowej kuchni
na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
350

Wartości odżywcze

w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz
20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
10,0 g
Węglowodany
47,1 g
w tym cukry
11,9 g
Białko
5,2 g
Sól
0,41 g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Niemczech

Rozmiar opakowania

350

Przygotowanie i stosowanie

Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki

Przepisy

Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Telefon kontaktowy

322605566

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
57
Szerokość
305
Głębokość
42

Waga

Waga brutto
371

Składniki

mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
cukier
masło
olej rzepakowy
alkohol etylowy
substancje spulchniające: E 450, E 500
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem