Telefon

Infolinia: 48 730 015 194 (pon-sob7:00-15:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

HENGLEIN ŚWIEŻE CIASTO FRANCUSKIE XXL 375 G 4001163165359

EAN: 4001163165359
Nazwa wariantu
Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g 4001163165359

Taniej o 24%
4,29 5,64 zł
Cena za kg: 11,29
0.38 kg
Data zakończenia promocji:
2021-10-23
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

HENGLEIN CIASTO FRANCUSKIE Z MASŁEM 230G
HENGLEIN CIASTO FRANCUSKIE Z MASŁEM 230G
6,48 zł Cena za kg: 28,17
WM CIASTO DO PIZZY 260g
WM CIASTO DO PIZZY 260G
4,79 zł Cena za kg: 18,42
Papa Luigi Pizza z kurczakiem 400 g
PAPA LUIGI PIZZA Z KURCZAKIEM 400 G
10,49 zł Cena za kg: 0,03
WM CIASTO DO PIZZY BEZ GLUTENU 260g
WM CIASTO DO PIZZY BEZ GLUTENU 260G
9,99 zł Cena za kg: 38,42
WM CIASTO FRANCUSKIE BEZ GLUTENU 280g
WM CIASTO FRANCUSKIE BEZ GLUTENU 280G
9,99 zł Cena za kg: 35,68
Henglein Spód do pizzy okrągły w stylu amerykańskim 380 g
HENGLEIN SPÓD DO PIZZY OKRĄGŁY W STYLU AMERYKAŃSKIM 380 G
6,99 zł Cena za kg: 18,39
WM CIASTO KRUCHE MASLANE 230g
WM CIASTO KRUCHE MASLANE 230G
3,99 zł Cena za kg: 17,35
Konspol Burger wołowy 240 g
KONSPOL BURGER WOŁOWY 240 G
9,99 zł Cena za kg: 41,63
Virtu Zapiekanka z pieczarkami 235 g
VIRTU ZAPIEKANKA Z PIECZARKAMI 235 G
5,99 zł Cena za kg: 0,03
HENGLEIN CIASTO FRANCUSKIE LIGHT 275G
HENGLEIN CIASTO FRANCUSKIE LIGHT 275G
6,39 zł Cena za kg: 22,82

Opis produktu

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Zalecenia dla alergików

Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Kraj

Kraj pochodzenia
Niemcy

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
60
Wymagana szerokość na półce
311
Wymagana głębokość na półce
38

Cechy

smak domowej kuchni
doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia 50 x 25 cm

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
375

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna
1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz
23,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
13,5 g
Węglowodany
33,4 g
w tym cukry
2,0 g
Białko
4,9 g
Sól
0,6 g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Niemczech

Rozmiar opakowania

375

Rodzaj opakowania

Typ
Zgrzewane

Przepisy

Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego, przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinię z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Telefon kontaktowy

tel. 32/260 55 66

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
60
Szerokość
311
Głębokość
38

Waga

Waga brutto
392

Składniki

mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
cukier
sól spożywcza
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem