Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-pt 7-15, sob. 7-15). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

HENGLEIN ŚWIEŻE CIASTO FRANCUSKIE XXL 375 G 4001163165359

EAN: 4001163165359
Nazwa wariantu
Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g 4001163165359

4,45
Cena za kg: 11,71
0.38 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Ciasto francuskie maślane 230g
CIASTO FRANCUSKIE MAŚLANE 230G
5,59 zł
Grześkowiak Surówka wiejska w delikatnym sosie 300g
GRZEŚKOWIAK SURÓWKA WIEJSKA W DELIKATNYM SOSIE 300G
4,19 zł Cena za kg: 13,97
Grześkowiak Surówka deserowa z jabłkiem 300 g
GRZEŚKOWIAK SURÓWKA DESEROWA Z JABŁKIEM 300 G
4,19 zł Cena za kg: 13,97
TRADYCYJNE JADŁO Wątrobianka ze świniobicia bezglutenowa 160g
TRADYCYJNE JADŁO WĄTROBIANKA ZE ŚWINIOBICIA BEZGLUTENOWA 160G
10,19 zł Cena za kg: 63,69
Pasztetowa z borowikiem 160g TRADYCYJNE JADŁO Produkt bezglutenowy.
PASZTETOWA Z BOROWIKIEM 160G TRADYCYJNE JADŁO PRODUKT BEZGLUTENOWY.
12,59 zł Cena za kg: 78,69
Pasztet ze świniobicia. Smakowidło 160g TRADYCYJNE JADŁO
PASZTET ZE ŚWINIOBICIA. SMAKOWIDŁO 160G TRADYCYJNE JADŁO
11,39 zł Cena za kg: 71,19
Pasztet z Indyka 160g TRADYCYJNE JADŁO
PASZTET Z INDYKA 160G TRADYCYJNE JADŁO
15,59 zł Cena za kg: 97,44
Pasztet z królika 80g TRADYCYJNE JADŁO
PASZTET Z KRÓLIKA 80G TRADYCYJNE JADŁO
12,29 zł Cena za kg: 153,63
Leberka z borowikiem pasztet po wielkopolsku słoik 80g TRADYCYJNE JADŁO
LEBERKA Z BOROWIKIEM PASZTET PO WIELKOPOLSKU SŁOIK 80G TRADYCYJNE JADŁO
7,29 zł Cena za kg: 91,13
Leberka pasztet po wielkopolsku słoik 80g TRADYCYJNE JADŁO
LEBERKA PASZTET PO WIELKOPOLSKU SŁOIK 80G TRADYCYJNE JADŁO
6,89 zł Cena za kg: 86,13

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Świeże ciasto francuskie
Wariant
XXL

Zalecenia dla alergików

Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Kraj

Kraj pochodzenia
Niemcy

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
53
Wymagana szerokość na półce
306
Wymagana głębokość na półce
38

Cechy

doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia

Dodatkowe informacje

Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
375

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz
23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
14 g
Węglowodany
33 g
w tym cukry
2,0 g
Białko
4,9 g
Sól
0,60 g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Niemczech

Rozmiar opakowania

375

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Przepisy

Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
53
Szerokość
306
Głębokość
38

Waga

Waga brutto
382

Składniki

mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
cukier
sól spożywcza
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem