Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-pt 7-18, sob. 7-15). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

KOTÁNYI SÓL KALA NAMAK DROBNOZIARNISTA 20 G 5901032035723

EAN: 5901032035723
Nazwa wariantu
Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g 5901032035723

3,89
Cena za kg: 194,50
0.02 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Galeo Pieprz czarny mielony 15 g
GALEO PIEPRZ CZARNY MIELONY 15 G
1,40 zł Cena za kg: 140,00
Kotányi Sól wędzona morska 20 g
KOTÁNYI SÓL WĘDZONA MORSKA 20 G
3,89 zł Cena za kg: 194,50
Knorr Pieprz czarny z Wietnamu mielony 16 g
KNORR PIEPRZ CZARNY Z WIETNAMU MIELONY 16 G
6,21 zł Cena za kg: 310,50
Kamis Pieprz czarny ziarnisty 20 g
KAMIS PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY 20 G
2,29 zł Cena za kg: 114,50
WM Sól jodowana 1kg
WM SÓL JODOWANA 1KG
1,25 zł 1,49 zł Cena za kg: 1,25
WM Pieprz czarny mielony 20g
WM PIEPRZ CZARNY MIELONY 20G
1,25 zł Cena za kg: 62,50
Sante Sól morska jodowana drobnoziarnista 350 g
SANTE SÓL MORSKA JODOWANA DROBNOZIARNISTA 350 G
2,21 zł Cena za kg: 6,31
Kotányi Pieprz czosnkowy mieszanka przypraw 20 g
KOTÁNYI PIEPRZ CZOSNKOWY MIESZANKA PRZYPRAW 20 G
1,89 zł Cena za kg: 94,50
Kamis Pieprz czarny ziarnisty 42 g
KAMIS PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY 42 G
10,63 zł Cena za kg: 265,75
Serce morza Sól morska drobnoziarnista 1000 g
SERCE MORZA SÓL MORSKA DROBNOZIARNISTA 1000 G
5,04 zł Cena za kg: 5,04

Opis produktu

Kala Namak (czarna sól) posiada wyjątkowy zapach, podobny do zapachu kurzych jaj. Idealny dla wegan, ponieważ sól nadaje daniom specyficzny smak. Bardzo popularna w kuchni indyjskiej dla mieszanek Massala. Nadaje się do przyprawiania sosów, Chutney'e, Chaats'y i lubianych w Indiach Raita oraz sałatek owocowych. Może być używany jako przyprawa chłodząca (vata) do kuchni ajurwedyjskiej. Dzięki specjalnemu procesowi przygotowania sól Kala Namak mieni się odcieniami czerni. Do przygotowania tej soli wykorzystuje się ziarna Harad (owoce drzewa Terminalia chebula), które zostają dodane do jej warzenia. Przybiera ona wtedy czarną mieniącą się barwę i smak dodanych warzyw strączkowych.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Sól Kala Namak
Wariant
drobnoziarnista

Zalecenia dla alergików

Seler
Może zawierać
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Gorczyca
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Średnia miara

Średnia miara (e)

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
160
Wymagana szerokość na półce
104
Wymagana głębokość na półce
5

Cechy

100% naturalny smak!
indyjska tradycja
wyjątkowy aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66 Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
20

Rozmiar opakowania

20

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Chleb pita z jajecznicą z tofu Porcja dla 4 osób: Chleb Pita: 250 g mąki orkiszowej, ½ opakowania suszonych drożdży, 1 łyżeczka soli, 150 ml letniej wody, Jajecznica: 400 g tofu, 2 cebule, ½ czerwonej papryki, 3 łyżki oleju słonecznikowego, ½ łyżeczki kurkumy w proszku, ¼ łyżeczki imbiru w proszku, ¼ łyżeczki papryki w proszku, 1 łyżeczka pietruszki, 8 łyżek jogurtu sojowego naturalny, 1 łyżeczka soli kala namak, 1 szt. awokado, 1 garść sałaty Przyrządzenie: Przełóż przesianą mąkę do miski, dodaj drożdże i sól. Następnie dodaj wodę, masę wymieszaj do gładkiego ciasta, około 5 minut. Przykryj i pozwól rosnąć w ciepłym miejscu przez 30 minut. Następnie wyrabiaj ciasto i uformuj małe kulki. Połóż na blasze do pieczenia z papierem do pieczenia i odczekaj 30 minut. Rozwałkuj kulki ciasta (na posypanej mąką powierzchni) na owalne placki o grubości od 3 do 4 mm. Piecz w 220°C przez 7-8 minut uzyskując złotobrązową barwę. Natychmiast po wyjęciu chlebki pita przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i trochę obciąż. Po kilku minutach można je rozkroić, pozostawiając wewnętrzną kieszeń. Jajecznica: Drobno pokrój tofu i rozłóż na patelni. Cebulę drobno posiekaj i pokrój paprykę, podsmaż razem na patelni. Dodaj przyprawy. Dodaj jogurt sojowy i podgrzewaj przez kilka minut. Włóż gotową jajecznicę do otwartego chleba pita i ułóż plasterki awokado i liście sałaty. Wskazówka: Bardzo dobrze smakuje z wędzonym tofu, szczypiorkiem i chili. Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sól stołowa niejodowana (sól specjalna).

Adres zwrotny

Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa www.kotanyi.com info.pl@kotanyi.com

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
160
Szerokość
104
Głębokość
5

Waga

Waga brutto
24

Składniki

sól kuchenna niejodowana
nasiona harad
zawiera siarczyny

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem