Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-pt 7-15). Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

PRIMO GUSTO MĄKA DO CHLEBA ZŁOCISTEGO 500 G 5903240402830

EAN: 5903240402830
Nazwa wariantu
Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g (1)
Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g (2)
Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g (1)
Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g 5903240402830

6,99
Cena za kg: 13,98
500 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Melvit Mąka żytnia do wypieku domowego chleba 1 kg
MELVIT MĄKA ŻYTNIA DO WYPIEKU DOMOWEGO CHLEBA 1 KG
5,99 zł Cena za kg: 5,99
BEZGLUTEN MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 400 g
BEZGLUTEN MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 400 G
12,99 zł Cena za kg: 32,48
Polskie Młyny Mąka Szymanowska Luksusowa pszenna typ 550 1 kg
POLSKIE MŁYNY MĄKA SZYMANOWSKA LUKSUSOWA PSZENNA TYP 550 1 KG
4,99 zł Cena za kg: 11,09
Melvit Mąka żytnia razowa do wypieku domowego chleba 1 kg
MELVIT MĄKA ŻYTNIA RAZOWA DO WYPIEKU DOMOWEGO CHLEBA 1 KG
5,99 zł Cena za kg: 5,99
Polskie Młyny Mąka Szymanowska Tortowa pszenna typ 450 1 kg
POLSKIE MŁYNY MĄKA SZYMANOWSKA TORTOWA PSZENNA TYP 450 1 KG
4,99 zł Cena za kg: 4,99
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA BIO 1KG
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA BIO 1KG
7,97 zł Cena za kg: 7,97
Kupiec Mąka kukurydziana 400 g
KUPIEC MĄKA KUKURYDZIANA 400 G
3,19 zł 4,03 zł Cena za kg: 7,98
BEZGLUTEN MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA 500G
BEZGLUTEN MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA 500G
20,11 zł
Lubella Mąka uniwersalna puszysta typ 520 1 kg
LUBELLA MĄKA UNIWERSALNA PUSZYSTA TYP 520 1 KG
5,99 zł Cena za kg: 5,99
Schär Mieszanka mąki bezglutenowej 1 kg
SCHÄR MIESZANKA MĄKI BEZGLUTENOWEJ 1 KG
16,38 zł Cena za kg: 16,38

Opis produktu

Prawdziwy Włoski złocisty chleb Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim właściwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajna mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowsza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Mąka
Wariant
do chleba złocistego

Zalecenia dla alergików

Gorczyca
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Kraj

Kraj pochodzenia
Włochy
Zapakowano w
Włochy

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
208
Wymagana szerokość na półce
97
Wymagana głębokość na półce
69

Adres dystrybutora

ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl

Dodatkowe informacje

Znajdź nas na Facebook

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Wyprodukowano i zapakowano dla: MELISSA KIKIZAS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece www.melissa-kikizas.gr

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
500

Wartości odżywcze

Wartość Odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna
1448 kJ / 346 kcal
Tłuszcz
0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
76,9 g
w tym: Cukry
1,9 g
Białko
10,3 g
Sól
0,012 g

Pozostałe informacje

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Rozmiar opakowania

500

Przepisy

Przepis na złocisty chleb Składniki (jeden bochenek): - 500 g mąki do chleba Primo Gusto - 1,5 łyżeczki soli - 20 g masła - 1 saszetka suchych drożdży (5 g) lub 10 g świeżych drożdży - 3/4 łyżeczki cukru - 100 ml mleka - 200 ml wody Przygotowanie: Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżych najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, na koniec dodając roztopione masło. Wyrabiać ciasto odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto uformowane w kulę włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć kuchennym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu uderzyć pięścią, ponownie lekko wyrobić. Uformowane w owalny bochenek wyłożyć na blachę oprószoną mąką. Przykryć i ponownie, pozostawić na 30 minut (lub dłużej) w ciepłym miejscu, do podwojenia objętości. Przy użyciu noża naciąć ciasto kilkakrotnie i oprószyć mąką. Wstawić blachę z bochenkiem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 ℃ i piec przez 10 minut. Następnie zredukować temperaturę do 200 ℃ i piec przez kolejne 20 - 25 minut. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, zbrązowiały z wierzchu i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Wypieczony chleb najlepiej studzić na kratce.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Semolina z pszenicy durum.

Adres zwrotny

ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
208
Szerokość
97
Głębokość
69

Waga

Waga brutto
524

Składniki

semolina z pszenicy durum

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem