Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-pt 7-15, sob. 7-15). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

SCHÄR MĄKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU CHLEBA 1 KG 8008698004845

EAN: 8008698004845
Nazwa wariantu
Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg 8008698004845

18,99
Cena za kg: 18,99
1 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Podravka Makaron z pszenicy twardej durum świderki fusilli 500 g
PODRAVKA MAKARON Z PSZENICY TWARDEJ DURUM ŚWIDERKI FUSILLI 500 G
6,98 zł Cena za kg: 13,96
Barilla Makaron bucatini 500 g
BARILLA MAKARON BUCATINI 500 G
4,99 zł Cena za kg: 9,98
Bartolini Eko Makaron żytni z pełnego ziarna gniazda nr 4 250 g
BARTOLINI EKO MAKARON ŻYTNI Z PEŁNEGO ZIARNA GNIAZDA NR 4 250 G
4,38 zł Cena za kg: 17,52
Lubella Mąka uniwersalna puszysta typ 520 1 kg
LUBELLA MĄKA UNIWERSALNA PUSZYSTA TYP 520 1 KG
4,68 zł Cena za kg: 4,68
Mediterranea Makaron jajeczny 103 wstążka standard 500 g
MEDITERRANEA MAKARON JAJECZNY 103 WSTĄŻKA STANDARD 500 G
8,44 zł Cena za kg: 16,88
Mediterranea Makaron jajeczny 155 papardelle szerokie 500 g
MEDITERRANEA MAKARON JAJECZNY 155 PAPARDELLE SZEROKIE 500 G
7,99 zł Cena za kg: 15,98
Agnesi Tagliatelle Paglia & Fieno Makaron jajeczny i makaron jajeczny ze szpinakiem 250 g
AGNESI TAGLIATELLE PAGLIA & FIENO MAKARON JAJECZNY I MAKARON JAJECZNY ZE SZPINAKIEM 250 G
7,76 zł Cena za kg: 31,04
DEDICATO - PAPPARDELLE NIDI N.134 500G GRANORO
DEDICATO - PAPPARDELLE NIDI N.134 500G GRANORO
13,99 zł
PENNE RIGATE MAKARON KLASYCZNY 500G GRANORO
PENNE RIGATE MAKARON KLASYCZNY 500G GRANORO
8,99 zł
DEDICATO TROFIE NR 104  500G GRANORO
DEDICATO TROFIE NR 104 500G GRANORO
10,99 zł

Opis produktu

Chleb i bułki Pizza i ciasta drożdżowe Pożywne przekąski Słodkie ciasta drożdżowe Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Mąka bezglutenowa do wypieku chleba

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Nie zawiera
Mleko
Nie zawiera
Soja
Może zawierać
Pszenica
Nie zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
273
Wymagana szerokość na półce
133
Wymagana głębokość na półce
64

Dodatkowe informacje

Więcej świetnych przepisów znajdziesz na www.schaer.com

Języki na opakowaniu

czeski
duński
norweski
polski
rosyjski
słowacki
szwedzki

Informacje dot. stylu życia

Bezglutenowy

Adres producenta

Dr. Schär AG/SPA Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
1

Wartości odżywcze

100 g
wartość energetyczna
1459 kJ
wartość energetyczna
344 kcal
tłuszcz
0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
węglowodany
80 g
w tym cukry
2,8 g
błonnik
5,3 g
białko
2,5 g
sól
0,76 g

Pozostałe informacje

Znak przekreślonego kłosa - IT-016-117

Rozmiar opakowania

1

Przepisy

Przepis na pizzę Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli. Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C. Przepis na chleb Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli. Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia. Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut. Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.

Adres zwrotny

Dr. Schär AG/SPA Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Kilogramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
273
Szerokość
133
Głębokość
64

Waga

Waga brutto
1020

Składniki

skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
włókno roślinne (psyllium, bambus)
mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%
mąka z soczewicy 3,6%
dekstroza
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
sól

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem