Telefon

Zamówienia telefoniczne: 

(+48) 730 015 194 (pon-sob 7:00-15:00). Nie znalazłeś tego czego szukasz? Skontaktuj się z nami.

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

CELIKO CIASTO BEZGLUTENOWE DROŻDŻOWE 200 G 5900038001022

EAN: 5900038001022
Nazwa wariantu
Celiko Ciasto bezglutenowe drożdżowe 200 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Celiko Ciasto bezglutenowe drożdżowe 200 g 5900038001022

4,77
Cena za kg: 23,85
200 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto bezglutenowe
Wariant
drożdżowe

Zalecenia dla alergików

Gluten
Nie zawiera
Orzechy laskowe
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
221
Wymagana szerokość na półce
146
Wymagana głębokość na półce
16

Cechy

+ przepis na ciasto z owocami, drożdżówki, racuchy
produkt bezglutenowy

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
200

Wartości odżywcze

w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna
1496 kJ / 357 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
85 g
w tym cukry
20 g
Białko
1,5 g
Sól
0,27 g

Rozmiar opakowania

200

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Przygotować do ciasta drożdżowego z owocami i kruszonką: Ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 2 jaja, 150 ml mleka, 30 g oleju lub roztopionego masła, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, owoce. Kruszonka: 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 1 łyżka mąki ryżowej, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła. Przygotować do drożdżówek z budyniem waniliowym: Ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 2 jaja, 100 ml mleka, 30 g oleju lub roztopionego masła, 1 łyżeczka cukru wanilinowego. Budyń waniliowy: 1 opakowanie budyniu bezglutenowego, 450 ml mleka. Kruszonka: 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 1 łyżka mąki ryżowej, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła. Przygotować do racuchów z jabłkiem 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 1 jajo, 160 ml mleka, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 duże jabłko, olej do smażenia. Wykonanie ciasta drożdżowego z owocami i kruszonką: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 min. 4. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. 5. Z podanych składników zagnieć kruszonkę. 6. Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką. 7. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 180°C, około 30 min. 8. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Wykonanie drożdżówek z budyniem waniliowym: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 min. 4. Gotowe ciasto urywaj małymi porcjami, następnie formuj kulkę i układaj na nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem blaszce, pamiętając o odstępach (ciasto wyrośnie). 5. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 20-25 min. 6. Ugotuj budyń na gęsto i pozostaw do wystudzenia. 7. Z podanych składników zagnieć kruszonkę. 8. Na środek połóż łyżeczkę budyniu i posyp kruszonką. 9. Drożdżówki włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 160°C, około 20 min. 10. Gotowe drożdżówki można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Wykonanie racuchów z jabłkiem: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Zetrzyj jabłko na tarce, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. 4. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. 5. Rozgrzej tłuszcz na patelni. 6. Ciasto nabieraj łyżką i kładź na patelni. Smaż do momentu aż racuchy będą miały złoty kolor z dwóch stron. 7. Usmażone odkładaj na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. 8. Gotowe posyp cukrem pudrem. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami na stronie www.celiko.com.pl zakładka: Przepisy na wypieki bezglutenowe.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku - do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów.

Adres zwrotny

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL tel. 61 871 27 00 www.celiko.com.pl serwis konsumenta: serwis@celiko.com.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

618712700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
221
Szerokość
146
Głębokość
16

Waga

Waga brutto
206

Składniki

skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
cukier
skrobia ziemniaczana modyfikowana
mąka ryżowa
substancja zagęszczająca: pektyny
drożdże suszone (1,5%)
sól

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem