Telefon

Infolinia i zamówienia telefoniczne 48 730 015 194 (pon-sob 7:00-15:00)          Nie znalazłeś tego czego szukasz?   Skontaktuj się z nami:    mail: info@leclerc.biz.pl       tel. 48 730 015 194 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (+48) 730 015 194 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER ŻELATYNA W LISTKACH 10 G (6 LISTKÓW) 5900437072111

EAN: 5900437072111
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 listków) (1)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 listków) (2)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 listków) (1)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 listków) (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 listków) 5900437072111

3,99
Cena za kg: 199,50
0.02 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Barwnik spożywczy żółty 10 g
DR. OETKER BARWNIK SPOŻYWCZY ŻÓŁTY 10 G
3,83 zł Cena za kg: 383,00
Dr. Oetker Bita śmietana 60 g
DR. OETKER BITA ŚMIETANA 60 G
1,98 zł Cena za kg: 33,00
Dr. Oetker Gwiazdy z czekolady deserowej i białej 20 g (12 sztuk)
DR. OETKER GWIAZDY Z CZEKOLADY DESEROWEJ I BIAŁEJ 20 G (12 SZTUK)
5,68 zł Cena za kg: 284,00
WM kwas cytrynowy 25g
WM KWAS CYTRYNOWY 25G
1,49 zł Cena za kg: 49,67
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g
DR. OETKER ŻELFIX 3:1 40 G
4,80 zł Cena za kg: 120,00
Bakalland Kajmak masa krówkowa o smaku kakaowym 460 g
BAKALLAND KAJMAK MASA KRÓWKOWA O SMAKU KAKAOWYM 460 G
10,59 zł Cena za kg: 23,02
Kamis Domowe wypieki Przyprawa do szarlotki Mieszanka przyprawowa 20 g
KAMIS DOMOWE WYPIEKI PRZYPRAWA DO SZARLOTKI MIESZANKA PRZYPRAWOWA 20 G
2,59 zł Cena za kg: 129,50
Winiary Proszek do pieczenia 30 g
WINIARY PROSZEK DO PIECZENIA 30 G
0,99 zł Cena za kg: 33,00
Winiary Żelatyna 50 g
WINIARY ŻELATYNA 50 G
5,19 zł Cena za kg: 103,80
Kamis Domowe wypieki Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu 20 g
KAMIS DOMOWE WYPIEKI CUKIER Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ I NUTĄ KARDAMONU 20 G
2,99 zł Cena za kg: 149,50

Opis produktu

Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek. Doskonała do słodkich i słonych potraw.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Żelatyna
Wariant
w listkach

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
161
Wymagana szerokość na półce
93
Wymagana głębokość na półce
5

Cechy

premium ekstra klarowna
do słodkich i słonych potraw
bez grudek

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
10

Rozmiar opakowania

10

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przygotowanie i stosowanie

6 listków żelatyny na 500 ml płynu Sposób przygotowania: 1. Namaczanie: Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni. 2. Rozpuszczanie: - W ciepłych płynach (500 ml, np. bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia. - W zimnych płynach 9500 ml, np. jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Uwaga! Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Przepisy

Tarta z musem truskawkowym 500 g mascarpone i 250 ml maślanki wyjmij z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem. Spód: 110 g masła roztop i ostudź. 220 g herbatników pokrusz drobno, połącz z masłem i wyłóż dno formy (śr. 24 cm) oraz boki, dokładnie uklepując, schłodź w lodówce. Masa: 4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie na 5-7 min. Mascarpone utrzyj z maślanką, 100 g cukru i skórką z 1 cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połącz z resztą masy. Masę rozłóż równo ma spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Mus: 2 listki żelatyny namocz przez 5-7 minut w zimnej wodzie. 250 g truskawek zmiksuj na puree (mrożone wcześniej rozmroź), wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyżki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną a następnie dodaj do pozostałej części i dokładnie połącz. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i pozostaw do chłodzenia na ok. 6 godz. Smacznego! Inspiracje i przepisy na www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żelatyna spożywcza wieprzowa. Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 0 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
161
Szerokość
93
Głębokość
5

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
6

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

6 listków

Waga

Waga brutto
12

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem